Heb ik recht op subsidies?

Afhankelijk van uw situatie, kunt u aanspraak maken op een of meerdere van onderstaande subsidies. Zeker het nakijken waard. Door diverse steunmaatregelen te combineren, wordt een opleiding volgen heel voordelig.

Klik hier voor een rekenvoorbeeld

LOGO_logos_nieuwLOGOS (sectorfonds PC 226)

Behoort uw bedrijf tot het Paritair Comité 226, dan geniet u een volledige of gedeeltelijke subsidie van het sectorfonds LOGOS. De opleidingen die volledig door LOGOS worden gesubsidieerd, zijn zelfs kosteloos. Voor alle andere opleidingen voorziet het sectorfonds een tussenkomst van 20 euro per gevolgd cursusuur. U kunt uw subsidieaanvraag bij LOGOS indienen voor, tijdens of na de opleiding. Retroactief indienen kan tot negentig dagen na de start van de opleiding.

Hoe vraagt u deze subsidie aan?

Ga naar www.logosinform.be. U vindt er meer info over de voorwaarden en het formulier om uw subsidiedossier in te dienen.

Dienstverlenervoordekmo-p-828x240 (002) Kmo-portefeuille

Portilog is erkend opleidingsverstrekker voor de ondernemerschapsportefeuille. Al onze opleidingen komen in aanmerking voor een subsidiëring door de Vlaamse overheid. Dit wil zeggen dat u als werkgever van een kleine of middelgrote onderneming respectievelijk 40% of 30% (tot 1/12/2019) en 30% of 20% (vanaf 1/12/2019) van de opleidingskosten kunt recupereren via de kmo-portefeuille. Zo kan u voor 2019 tot 10.000 euro (kleine onderneming tot ) of 15.000 euro (middelgrote onderneming) subsidies ontvangen voor opleidingen die bijdragen tot versterking, groei of transformatie van uw onderneming in Vlaanderen.
Opgelet met ingang van 01/01/2020 wordt het maximale steunplafond 7.500 euro voor zowel kleine als middelgrote ondernemingen.

Lees meer over de bijgestuurde steunpercentages met ingang van 01/09/2019 en steunplafond met ingang van 01/01/2020.

Komt uw onderneming in aanmerking voor kmo-subsidie?

Check hier voor de voorwaarden

Hoe vraagt u deze subsidie aan?

U schrijft in voor de opleiding. Na de start van de opleiding heeft u maximum 14 dagen de tijd om uw subsidie via de website van de kmo-portefeuille aan te vragen. Vraag uw subsidie dus zo snel mogelijk aan. Aanvragen die niet tijdig gebeuren, komen niet in aanmerking voor subsidie.
U heeft geen factuur nodig om de aanvraag in te dienen. Enkel het erkenningsnummer van Portilog en de cursusprijs excl. btw. De btw blijft rechtstreeks te betalen aan Portilog.

Het erkenningsnummer van Portilog is DV.O105348 (opgelet, dit is hoofdletter ‘O’, gevolgd door de cijfers 105348)

Opleidingscheques

Portilog is erkend als opleidingsverstrekker voor de Vlaamse opleidingscheques. U komt hiervoor in aanmerking als u een opleiding op eigen initiatief en buiten de normale werkuren volgt. Per kalenderjaar kunt u tot 250 euro aan opleidingscheques aankopen. De Vlaamse overheid past per cheque de helft bij. Zo kunt u voor bepaalde opleidingen tot 125 euro op uw inschrijvingsgeld besparen.

Hoe vraagt u opleidingscheques aan?

Co-valent
Co-valent (chemische sector)

Bent u werkgever in de sector chemie, kunststoffen of life sciences (RSZ kengetal 087) en uw werknemers zijn tewerkgesteld in paritair comité 116 of 207, dan kunt u voor deze kosten een tussenkomst aanvragen bij Co-valent. De opleidingen worden steeds eerst door je organisatie betaald en achteraf ingediend bij Co-valent.

Het subsidiekrediet wordt berekend vanuit de RSZ-aangiften van het jaar waarop de opleidingskosten betrekking hebben.

Hoe vraagt u deze subsidie aan?

Via uw persoonlijke login kunt u op ‘Mijn Co-valent’ uw subsidiedossier aanmaken. Voor het lopende jaar kunt u stelselmatig uw opleidingskosten in een opleidingsdossier inbrengen en elk jaar vanaf 1 juli kunt u voor het voorgaande kalenderjaar het afgewerkte subsidiedossier indienen. Vanaf dat moment, en gedurende twaalf maanden, kan het subsidiedossiers officieel ingediend worden.

Bv. Opleidingskosten van 2015 kunnen vanaf 1 januari 2015 ingebracht worden in een opleidingsdossier en kunnen als definitief subsidiedossier ingediend worden vanaf 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017.

Meer info vindt u op de website van Co-valent, per telefoon (Annemie Salu – 02 238 98 43) of per e-mail: connect@co-valent.be.

Terug naar overzicht