PERSBERICHT 31/01/2024

Portilog breidt uit naar de Waaslandhaven voor haven- en logistieke professionals

Antwerpen, 31 januari 2024 – Portilog, het opleidingscentrum voor haven- en logistieke professionals, voegt met trots de Waaslandhaven toe als nieuwe leslocatie voor haar aanbod. Deze strategische keuze, gelinkt aan in het bruisende epicentrum van internationale handel, onderstreept de sterke betrokkenheid van Portilog bij de individuele groei en het welzijn van de gehele supply chain.

Vanaf februari 2024 biedt Portilog praktijkgerichte opleidingen aan in het gebouw van Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), gelegen aan Sint-Paulusplein 27 in Kallo.

Zorgvuldig samengesteld aanbod

“Het zorgvuldig samengestelde aanbod is helemaal afgestemd op de specifieke behoeften van lokale professionals. Denk aan starterscursussen over essentiële onderwerpen zoals Bill of Lading, Incoterms 2020, douane, accijnzen en meer. Deze gerichte aanpak, met focus op lokale expertise, vormt de kern van Portilog’s missie”, aldus Yves Van Meirvenne, directeur van Portilog.

Met de komst van een opleidingslocatie in Kallo verbeteren we niet alleen de bereikbaarheid voor medewerkers in de Waaslandhaven, maar stimuleren we ook hun individuele groei en het welzijn van de gehele supply chain. In de nabije toekomst zal het basisaanbod nog verder worden uitgebreid met andere relevante opleidingen voor de regio. Daarbij zal de focus liggen op scheepvaart, expeditie, logistiek en douane. Deze worden aangevuld met vaardigheidstrainingen die specifiek gericht zijn op de behoeften van de sector, in samenwerking met onze partner SBM.

Steun van MLSO

Peter Van de Putte, directeur van Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), benadrukt het belang van deze uitbreiding: “Portilog’s keuze voor de Waaslandhaven is een belangrijke meerwaarde voor onze havenmedewerkers. Hierdoor krijgen ze eenvoudiger toegang tot relevante opleidingen in hun eigen werkomgeving. Bovendien versterkt het aanbod de positie van de Waaslandhaven als aantrekkelijke economische pool. We stellen dan ook graag een ruimte ter beschikking in ons kantoor te Kallo, het hart van de Waaslandhaven.”

Portilog blijft verankerd op haar vertrouwde plekken in Antwerpen (CEPA), Berchem (BluePoint), Gent (SBM Campus) en Zeebrugge (ABC-toren), en verwelkomt nu ook haven- en logistieke professionals in de Waaslandhaven om samen te bouwen aan een succesvolle toekomst.

 

Klassikale cursussen in de Waaslandhaven

 

Online opleidingen en e-learnings

Een opleiding op maat van uw bedrijf?

Maak uw keuze uit ons volledige aanbod. Al deze opleidingen kunnen bij u op locatie worden georganiseerd.

Denk ook aan de subsidiemogelijkheden.

Sectorfonds LOGOS Sectorfonds Co-valent

Meer info?

Contacteer ons, wij helpen u met plezier verder.