Havenprofessional

🛎️ Opgelet: eerste opleiding van dit traject start op 28/09

Het Havenprofessional traject staat garant voor future proof logistieke medewerkers door:

  • een stapsgewijze kennisopbouw op starters- en verdiepingsniveau
  • de mogelijkheid om om in de richting van scheepsagent of expediteur te specialiseren

Programma Havenprofessional

Het traject bestaat uit verplichte opleidingen en keuzevakken op starters- en verdiepingsniveau. Het programma is zo opgebouwd dat u ze in één opleidingsjaar jaar kunt afronden. Heeft u meer tijd nodig? Geen probleem, zolang dat u ervoor zorgt dat u alle verplichte vakken binnen de 5 opleidingsjaren hebt afgerond.

Wenst u zich verder te professionaliseren?  Kies dan voor het specialisatietraject expediteur of voor de scheepsagent,

Cursisten en hr-verantwoordelijken en professionals aan het woord

Opleiding afgerond?

Op het einde van elke verplichte module legt u een examen af. Een resultaat van minimaal 60% geeft recht op een getuigschrift. Behaalde u op alle examens een minimum van 60%, dan ontvangt u na het laatste examen een door de sector erkend diploma ‘Havenprofessional’.

Waarom was verandering nodig?

De razendsnelle ontwikkelingen op gebied van digitalisering, connectiviteit, duurzame logistieke ketens en de toenemende behoefte aan multimodaal vervoer hebben grote impact gehad op de werking van onze sector en op de rol de van verschillende stakeholders.
Zo is de expediteur steeds meer een supply chain begeleider geworden en heeft ook de scheepsagent zijn taken gediversifieerd.

Om aan veranderde leernoden van de te kunnen blijven voldoen, hebben we ook het traject Scheepvaart/Expeditie een nieuwe vorm gegeven. Dit hebben we gedaan onder leiding van een werkgroep met vertegenwoordigers van de Antwerpse Scheepvaartvereniging en Forward Belgium, Binnenvaart Vlaanderen en HR-verantwoordelijken en docenten uit de sector.

Nieuw in de sector?

Zijn havens, transport en logistiek uw passie? Bent u op zoek naar werk en wil u deel uitmaken van een innovatieve en dynamische sector met uitdagingen en doorgroeimogelijkheden? Maak al spelenderwijs kennis met vier cruciale jobs in de haven: douanedeclarant, scheepsagent, expediteur en magazijnmedewerker. Ontdek of u de skills heeft die voor de functie nodig zijn. Lees meer