Havenprofessional testimonial Jony Maes

“Van logistiek coördinator naar expediteur:
mijn opwindende reis met Havenprofessional”


Toen ik als logistiek coördinator voor een bedrijf in de chemische sector startte, had ik een beperkt zicht op de haven en voelde ik dat er veel meer te ontdekken viel. Mijn toenmalige werkgever wees me op de website van Portilog en moedigde me aan om mijn horizon te verbreden door middel van opleidingen. Vooral de cursussen die te maken hadden met expeditie trokken mijn interesse. Hoewel ik aanvankelijk niet van plan was het volledige Havenprofessional traject te volgen, besloot ik me toch in te schrijven.

De opleidingen overtroffen mijn verwachtingen. De lessen waren gevarieerd en behandelden alle relevante onderwerpen. De docenten waren gepassioneerd over hun vakgebied en wisten hun kennis op een boeiende manier over te brengen.

Mijn kennis over de haven is nu aanzienlijk groter dan voorheen. Gaandeweg ontdekte ik mijn voorliefde voor expeditie en maakte ik de overstap van logistiek coördinator naar expediteur. In het begin merkten mijn collega’s dat ik, ondanks mijn gebrek aan praktijkervaring, toch over een uitgebreide theoretische kennis beschikte.

Aanvankelijk interesseerden de opleidingen gericht op de scheepsagent me minder. Maar nu ik meer met dit vakgebied bezig ben, merk ik dat deze kennis toch goed van pas komt. Hoewel het niet mijn kernactiviteit is, ben ik dankzij de opleidingen vertrouwd geraakt met de terminologie.

Portilog heeft het traject verder verbeterd. Na de basis- en verdiepingsmodules kun je nu kiezen om je te specialiseren als scheepsagent of expediteur. Afhankelijk van je keuze worden bepaalde onderwerpen diepgaander behandeld.

Ik raad het traject ‘Havenprofessional’ zeker aan aan iedereen die de kans krijgt. Het diploma heeft een gevestigde waarde in de haven- en logistieke sector. Het is een waardevolle toevoeging aan je cv bij het zoeken naar een baan. Voor bedrijven is het een manier om de concurrentie om geschikte kandidaten aan te gaan. Met het toenemende tekort aan gekwalificeerde professionals, is het van essentieel belang om gemotiveerde kandidaten aan te trekken en hen via opleidingen verder te laten groeien.

Jony Maes
Expediteur
EUROPE CARGO