Havenprofessional

Het vernieuwde modulaire opleidingstraject ‘Scheepvaart/Expeditie’

Het opleidingstraject ‘Havenprofessional’ staat garant voor:

  • future proof medewerkers
  • stapsgewijze kennisopbouw op starters- en verdiepingsniveau
  • mogelijkheid om in zich in de richting van scheepsagent of expediteur te specialiseren

🚨 Klik hier voor het volledige programma

Waarom was verandering nodig?

De razendsnelle ontwikkelingen op gebied van digitalisering, connectiviteit, duurzame logistieke ketens en de toenemende behoefte aan multimodaal vervoer hebben grote impact gehad op de werking van onze sector en op de rol de van verschillende stakeholders.
Zo is de expediteur steeds meer een supply chain begeleider geworden en heeft ook de scheepsagent zijn taken gediversifieerd.

Om aan hun veranderde leernoden te kunnen blijven voldoen, had ook het diplomatraject Scheepvaart/Expeditie een transformatie nodig. Onder leiding van een werkgroep met vertegenwoordigers van de Antwerpse Scheepvaartvereniging en Forward Belgium, Binnenvaart Vlaanderen en HR-verantwoordelijken en docenten uit de sector heeft Portilog het traject een heel nieuwe vorm gegeven.

Lees hoe enkele havenprofessionals het traject ondervonden.

Lees hier waarom Eddy Wouters, directeur van ASV de opleidingen aan de leden aanbeveelt.

Wat is nieuw?

  • Inhoud: bestaande modules werden inhoudelijk hervormd en uitgebreid met nieuwe, actuele thema’s waarin aspecten van digitalisering en duurzaamheid zijn verweven. Zo wordt aandacht besteed aan het gebruik van dataplatformen, e-documenten en tools om het papierwerk te verminderen. Ook ontwikkelingen zoals groenere schepen die de CO2-uitstoot helpen reduceren en innovaties die bijdragen tot een economie en ecologie in balans, komen aan bod.
  • Modulaire structuur: u kunt voor elke module apart inschrijven of kiezen voor het volledige traject.
  • Stapsgewijze kennisopbouw op verschillende niveaus en de mogelijkheid om in een richting naar keuze te specialiseren: startersmodules, verdiepingsmodules en specialisatietrajecten voor scheepsagent en expediteur.

Planning

Klik hier voor de planning van de modules

Download hier de flyer

Opleiding afgerond?

Op het einde van elke verplichte module legt u een examen af. Een resultaat van minimaal 60% geeft recht op een getuigschrift. Behaalde u op alle examens een minimum van 60%, dan ontvangt u na het laatste examen een door de sector erkend diploma ‘Havenprofessional’.