Archives

De reis van liquid bulk

Maak kennis met de reis van liquid bulk en krijg inzicht in de volledige supply chain, van productie tot transport naar de eindklant

Trained ⬤⬤⬤   Experienced ⬤⬤⬤⬤ / meer info

Van ruwe aardolie, benzine, diesel, chemicaliën tot fruitsappen en bakolie voor in de keuken. We komen ze in ons dagdagelijkse leven allemaal in een of andere vorm tegen: de vloeibare massagoederen of liquid bulk.

Wist u dat in Antwerpen vooral petroleumproducten en chemicaliën worden verhandeld? Dat in Zeebrugge vooral LNG of vloeibaar aardgas wordt opgeslagen en in Gent en Zeebrugge fruitsappen in bulk? Wist u ook dat Antwerpen een toonaangevende wereldspeler is op het gebied van tankopslag?

De reis van liquid bulkDe trafiek van liquid bulk goederen kende de voorbije jaren een opmars. Dit dankzij de investeringen in het havengebied en de sterke inbreng van de logistieke sector.

Een groeiend milieubesef en strengere normen hebben wereldwijd een groot effect gehad op de marktwerking, in het bijzonder op die van de bulksector.

Doel

Bent u rechtstreeks of onrechtstreeks bij de behandeling van vloeibare massagoederen betrokken? Wil u de werking van deze specifieke industrie beter leren kennen? Of u voorbereiden op nakende veranderingen en klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst?

Dan is een doorgedreven kennis van deze industrietak een absolute must en is deze opleiding iets voor u. In 8 boeiende sessies met deskundige gastsprekers krijgt u een totaalbeeld van de liquid bulk markt en haar deelsegmenten.

  • U krijgt inzicht in welke partijen en processen in deze sector actief zijn en hoe ze aan elkaar zijn gelinkt.De reis van liquid bulk
  • De combinatie van theoretische kennis en ervaringen van docenten maakt de opleiding heel compleet.
  • Extra voeling met de praktijk krijgt u op de locaties waar de sessies plaatsvinden of die u bezoekt.

Doelgroep

‘De reis van liquid bulk’ is multidisciplinair en geeft een ‘helikopterview’ . Daardoor is de opleiding interessant voor zowel beleids- en operationele medewerkers bij bunkeraars, surveyors, scheepsagenten, expediteurs, industriële bedrijven als voor medewerkers in de dienstensector zoals verzekeraars, banken, certificatiebureaus, traders, …

Vereiste kennis

U hoeft geen voorkennis te hebben om de opleiding te kunnen volgen.

Docenten

De opleiding wordt georganiseerd door Portilog in samenwerking met de Port of Antwerp-Bruges. Ze wordt begeleid door Antoine (Tony) Vuylsteke, voormalig commercieel directeur van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust.

De gastsprekers bekleden functies bij private havenbedrijven, de Port of Antwerp-Bruges, het Loodswezen en in de maritieme dienstverlening. Ze delen hun ervaring en vakkennis graag met de deelnemers.

Lees hier wat enkele professionals van de opleiding vinden

Bekijk hier het artikel in E-Flows van 27 augustus 2020