IDMS en AES voor Customs Streamliner eindgebruikers

Sta sterk aan de start met essentiële inzichten 

Zoals eenieder gemazeld door douanematerie reeds lang op de radar heeft staan, zal PLDA in 2024 plaats ruimen voor nieuwe aangiftesystemen. PLDA import wordt vervangen door IDMS, export door AES.

De implementatie van de nieuwe UCC- aangiftesystemen in België, is reeds enkele malen uitgesteld geweest. Echter merken we – door de positieve testsessies met de douane – dat we toch richting effectieve transitie toewerken. Hieronder de huidige officieel gecommuniceerde planning van de meest gebruikte systemen:

  • IDMS: implementatie periode van 24/04/2024 tot 31/08/2024
  • AES: implementatie periode van 15/04/2024 tot 30/06/2024
  • NCTS P5: implementatie periode van 30/09/2024 tot 31/12/2024

Deze data zijn allerminst realistisch, daar de technische oplevering (de eerste datum in bovenstaand overzicht) nog niet heeft plaatsgevonden. Stream Software verwacht dan ook officieel uitstel en verlenging van bovenstaande timeframes, waarbij we voor import en export een start verwachten vanaf midden juni, lopende tot oktober.

Heeft u vragen of wil u zich optimaal voorbereiden om deze transitie binnen uw bedrijf soepel te laten verlopen? Schrijf u dan in voor deze opleiding, ontwikkeld in samenwerking met Stream Software om tegemoet te komen aan de noden van onze klanten die eindgebruiker zijn van de Cutoms Streamliner applicatie.

Wat mag u verwachten?

  • De sessie wordt gegeven door Anke Praet, (docent Portilog & Customs Manager bij Essers).
  • Samen met de experts bij Stream Software gaat u diepgaand in op alle details van de transitie, met bijzondere aandacht voor de nieuwe functionaliteiten en de voornaamste verschillen met het oude systeem.
  • Alle nieuwe schermen worden tijdens de opleiding getoond, waar er gefocust wordt op de verschillen met PLDA.

Voor wie?

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor de eindgebruikers van de Customs Streamliner applicatie die zich willen voorbereiden op de aanstaande veranderingen in de douaneaangiftesystemen.

Duur

De klassikale opleiding duurt 3,5 uur. U kunt kiezen voor

  • de voormiddagsessie (9u00-12u30) of
  • de namiddagsessie (13u30-17u00)