Paul Ruben Eykens aan het woord. Lees hieronder zijn testimonial over Trainee shipping and Logistics, het heroriënteringstraject voor werkzoekenden van Portilog en Randstad.

Dankzij Trainee Shipping and Logistics kon ik vrijwel onmiddellijk aan de slag in de maritieme en logistieke sector. 

Ruben Paul Eykens - Testimonial over Trainee Shipping and Logistics

Van jongs af aan was het mijn kinderdroom om ‘later’ advocaat te worden. Na mijn secundaire studies aan het Sint Pietersinstituut te Turnhout bestond er dan ook geen twijfel. Ik heb de rechtenstudie aan de Kuleuven aangevat en volgde er verschillende keuzevakken zoals maritiem recht en transportrecht. Na  het behalen van diploma master in de rechten, startte ik als advocaat-stagiair aan de balie te Leuven.

Mijn interesse in het maritiem recht en transportrecht breidde zich uit naar het willen kennen en begrijpen van de logistieke sector.

In eerste instantie vreesde ik dat mijn kennis zich zou beperken tot het recht aangezien ik nooit enige logistieke opleiding gevolgd had. Ondanks die vrees, nam ik toch de beslissing om mijn stage als advocaat-stagiair een jaar te onderbreken zodat ik de kans had de arbeidsmarkt en mogelijkheden te verkennen.

Ik nam contact op met Randstad en besprak met hen mijn situatie en de interesse in de maritieme en logistieke wereld. Zij stelden mij de vraag of ik geïnteresseerd zou zijn in een opleiding van Randstad en Portilog, dewelke mij zou klaarstomen voor een job in de logistieke sector. Vol enthousiasme deelde ik Randstad mee dat ik uiteraard die opleiding zou willen volgen. De opleiding was werd door Randstad gefinancierd en stelde mij in staat een eerste kennismaking met de logistieke wereld te ervaren.

De lessen vonden virtueel plaats in een daarvoor voorzien digitaal platform met een groepschat waarin vragen gesteld konden worden. Het was tevens de eerste keer dat ik virtueel les volgde. Ik was erg tevreden over de vlotte en efficiënte aanpak van zowel Randstad als Portilog. Beiden stonden nauw met elkaar in contact en waren snel bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen.

De docenten van Portilog waren erg bekwaam in overdragen van hun kennis. De studenten kregen verschillende opdrachten die de les nadien samen met de docent werden verbeterd. De daaropvolgende examens stemden overeen met hetgeen gedoceerd werd.

Dankzij Randstad en Portilog kon ik vrijwel onmiddellijk aan de slag en krijg ik de kans mijn eigen pad te bewandelen in de brede sector van de maritieme en logistieke wereld.

Bedankt Randstad en Portilog!

Ruben Paul Eykens

Terug