Opleidingen logistiek

LOGISTIEKPortilog heeft als missie het verzorgen van een uitgebreid aanbod aan opleidingen logistiek, scheepvaart, expeditie en douane. Voor In de dynamische wereld van logsistek vormt een efficiënte samenwerking met gerenommeerde partners partners zoals KVBG (Koninklijk Verbond der Beheerders van Goederenstromen), ABAS, FORWARD Belgium en ASV een cruciaal onderdeel van ons succes.

Logistiek is de kunst van het plannen, organiseren, coördineren en uitvoeren van de goederenstroom. Deze goederenstroom begint bij het ontstaan van een productidee en de inkoop van grondstoffen, en gaat via het productieproces en de distributie tot aan de uiteindelijk afnemer of consument. Het doel van logistiek is om deze supply chain zo optimaal mogelijk te beheren, waarbij de goederen op het juiste moment, op de juiste plaats en in de juiste hoeveelheden beschikbaar zijn tegen optimale kosten.

In onze snel veranderende wereld is een solide logistiek beheersing van essentieel belang om een concurrentievoordeel te behouden. Het Koninklijk Verbond der Beheerders van Goederenstromen (KVBG) speelt hierin een onmisbare rol door waardevolle input te leveren voor de ontwikkeling van op maat gemaakte opleidingen, die aansluiten bij de specifieke behoeften van de leden. Daarnaast stelt KVBG professionals als potentiële docenten voor, die ruime ervaring hebben opgedaan in de logistieke sector.

De leden van KVBG zijn actief in een breed scala aan logistieke activiteiten, waaronder niet alleen de behandeling en opslag van goederen, maar ook aanvullende diensten zoals herverpakken, labelen, palletiseren en distribueren.