Archives

Multimodaal vervoer case studies

Bouw een efficiënte en duurzame multimodale vervoersketen op

Trained ⬤⬤⬤   Experienced ⬤⬤⬤⬤  Expert ⬤⬤⬤⬤⬤ / meer info

Hoe goed is uw geografische bagage? En wat weet u van de verschillende transportmodi?

De expediteur van de 21e eeuw heeft kennis nodig om te kunnen kiezen. Niet alleen een grondige kennis van de geografie maar ook van de vervoersmarkt. Hij/zij moet proactief de verschillende vervoersmodi en -netwerken kunnen afwegen om steeds de optimale multimodale en duurzame logistieke keten te bekomen.

Het modern gecombineerd of intermodaal vervoer is ontstaan in de jaren ’50 van de vorige eeuw maar is pas dankzij de digitale mogelijkheden in de 21e eeuw is het zogenaamde multimodaal vervoer volwassen geworden.

In deze specialisatiecursus voor de expediteur krijgt u toelichting over:

  • de fundamentele aspecten van het multimodaal vervoer
  • de synergie tussen de vervoersmodi en
  • de integratie ervan in de logistieke keten

Samen met de docent bekijkt en bespreekt u complexe cases uit de dagelijkse praktijk van het expediteursvak. U krijgt ook de mogelijkheid om uw eigen cases, vragen of  logistieke problemen voor de start van de cursus of tijdens de cursus aan te kaarten.

Omdat de cursus focust op het multimodaal vervoer vanuit het standpunt van de expediteur en gebaseerd is op praktische en complexe cases, wordt van u als deelnemer gevraagd om op een actieve manier te participeren, zowel wat voorbereiding betreft als tijdens de lesmomenten.

Doelgroep

Ervaren logistieke dienstverleners, expediteur, importeurs en exporteurs.