Onze geschiedenis

Portilog onderscheidt zich als opleidingscentrum voor de haven- en logistieke sector door een rijke geschiedenis, ruime expertise en sterke verbondenheid met de havencommunity.

In 1950 werd Portilog opgericht door ASV, FORWARD Belgium en de Algemene Vereniging van Maritieme bedienden. Destijds stond de vereniging bekend als ‘Het Beroepsinstituut voor Havenbedienden’ of simpelweg ‘Het beroepsinstituut’. Het hoofddoel was het bevorderen van de beroepsscholing van het personeel bij Antwerpse scheepvaart- en expeditiebedrijven door het organiseren van leergangen voordrachten.

In 2017 ging Portilog deel uitmaken van de Syntra West-groep, met als zusterbedrijven SBM en Escala.

Vandaag de dag fungeert Portilog als veelzijdig opleidingscentrum dat zowel langdurige als kortlopende opleidingen aanbiedt, zowel online als in klassikale setting, in zowel open aanbod als in company. Het aanbod omvat gespecialiseerde cursussen voor zowel beginners als ervaren medewerkers in de sector. Dankzij de steun van haar haar leden, geniet Portilog volledige ondersteuning van de haven- en logistieke sector. Daarom zijn Portilog opleidingen volledig afgestemd op de behoeften van bedrijven binnen deze branche.

Vanaf 2022 biedt Portilog in samenwerking met SBM ook vaardigheidstrainingen aan in de domeinen HR, veiligheid, ICT, multimedia, leiderschap, marketing, sales, of op gebied van persoonlijke vaardigheden.