Onze geschiedenis

Portilog onderscheidt zich als opleidingscentrum voor de haven- en logistieke sector door jarenlange geschiedenis en inbedding in de havencommunity.

Portilog werd in 1950 opgericht door ASV (Antwerpse Scheepvaartvereniging), FORWARD Belgium (de Vereniging van Expediteurs Antwerpen) en de Algemene Vereniging van Maritieme bedienden. De vereniging luisterde destijds naar de naam ‘Het Beroepsinstituut voor Havenbedienden’ of kortwegHet beroepsinstituut’. Het doel was ‘de beroepsscholing van het personeel der Antwerpse scheepvaart- en expeditiebedrijven bevorderen in hoofdzaak door het inrichten van leergangen en het geven van voordrachten’.

In 2012 werd Portilog onderdeel van de groep Syntra West, met zusterbedrijven SBM en Escala.

Vandaag is Portilog een opleidingscentrum met zowel lang- als kortlopende opleidingen, online of klassikaal. Het aanbod bestaat uit gespecialiseerde cursussen voor zowel beginnende als meer ervaren medewerkers. Via haar leden krijgt Portilog de volle ondersteuning van de haven- en logistieke sector. Portilog opleidingen zijn dan ook volledig afgestemd op de behoeften van de bedrijven uit de sector.

Sinds 2022 biedt Portilog onder het merk Portiskills en in samenwerking met SBM ook skills opleidingen aan in de domeinen HR, veiligheid, ICT, multimedia, leiderschap, marketing, sales, of op gebied van persoonlijke vaardigheden.

Terug