Infosessie Douane Management Systeem

Bereid u voor op de overgang van ED/PLDA naar DMS

Awareness Starter ⬤⬤ Trained ⬤⬤⬤ Experienced ⬤⬤⬤⬤ Expert ⬤⬤⬤⬤⬤

Op dit moment doet u aangifte met een Enig Document via PLDA. In het najaar 2023 wordt dit systeem vervangen door het Douane Management Systeem (DMS). De overgang naar DMS gebeurt in fasen. Het is één van de grootste veranderingen in het douanelandschap sinds 1987, met grote impact op de wijze waarop u aangifte doet.

Wil u op de hoogte zijn van de details van deze overgang? Bent u geïnteresseerd in de impact die dit zal hebben op uw aangiften? En wil u weten welke proactieve stappen u nu al kunt nemen?

Mis deze waardevolle kans niet om uw kennis en begrip van de functies, toepassingen en nieuwe vereisten van het DMS te vergroten en op de hoogte te zijn van de meest actuele stand van zaken. Schrijf in en zorg ervoor dat u goed voorbereid bent op de overgang naar DMS.

Wil u na het volgen van deze infosessie uw kennis verder uitbreiden? Tijdens de infosessie lichten we kort toe welke initiatieven op de tekentafel liggen.

Voor wie?

Deze sessie is speciaal ontworpen voor iedereen die betrokken is bij douaneprocessen, uitstel van aangiften en/of logistieke processen in het algemeen. Een basiskennis van douane en PLDA is vereist.

Gastspreekster

Dorothy Cardoen, Adviseur-afdelingshoofd Operations 1ste lijn Antwerpen en Convenor voor de Werkgroep Operations binnen het Nationaal Forum DA.

Duur

Deze infosessies gaan door bij bij CEPA op 19 september van 9u00 tot 11u00 en op 25 september van 16u30 tot 18u30.