Archives

FAVV grenscontrole: proces, formaliteiten en kosten

Uw leidraad voor een FAVV controle zonder zorgen

Met deze infosessie FAVV grenscontrole krijgt u een duidelijk beeld van het proces, de formaliteiten en de kosten van het importeren van goederen die onder FAVV controle vallen.

Als internationale economische operator heeft u wellicht ook te maken met de import van dierlijke en/of plantaardige producten. Wist u dat u voor bepaalde producten bijkomende formaliteiten moet regelen? Kent deze verplichtingen en weet u hoe en wanneer u ze moet vervullen? Heeft u ook een idee van het kostenplaatje?

Bij een controle van het FAVV zijn het vaak de documenten die niet in orde zijn. Dit levert vertragingen in de goederenstroom op, wat voor dit soort goederen niet wenselijk is. Gelukkig kunt u zich met deze infosessie op een FAVV controle voorbereiden en veel problemen voorkomen.

Doelgroep

Voor alle economische operatoren die betrokken zijn bij invoer, doorvoer of uitvoer van dierlijke en/of plantaardige producten die bij de grenscontrolepost moeten worden aangeboden: carriers, terminal operatoren, expediteurs, douanevertegenwoordigers, …

Docent

Lazlo Avonts