Archives

Chartering

Leer de basis van deze boeiende nichemarkt

Trained ⬤⬤⬤ / meer info

Bent u in uw functie actief of zijdelings betrokken bij het vervoer van lading? Wellicht kent u het reilen en zeilen van de ‘supply chain’. Maar kent u ook het belang van chartering in die logistieke keten?

Een ‘charterer’ wordt vaak enkel met een rederij geassocieerd, maar heeft ook een tweede kant: die van de verlader.

De charterer of zeebevrachter komt in beeld van zodra er naar een bestemming geen vaste lijndienst ter beschikking is. Hij koppelt ad hoc lading aan een ad hoc bestemming, van haven A tot haven B, wereldwijd. Hij speelt daarbij heel flexibel in op veranderende politieke situaties en marktevoluties in binnen- en buitenland. Een uiterst boeiende taak.

Bent u geïnteresseerd in deze minder gekende maar toch belangrijke schakel in de logistieke keten? Wilt u zich voor uw bedrijf meer op deze nichemarkt gaan toeleggen? Leer de basis van chartering gedurende 7 unieke en zeer praktijkgerichte sessies. Drie gastsprekers lichten, elk vanuit hun eigen praktijkervaring, de verschillende aspecten van chartering toe.

  • U maakt kennis met verschillende soorten bevrachting.
  • U leert juridische, financiële en commerciële elementen van chartering kennen.
  • Door talrijke voorbeelden uit de praktijk legt u gemakkelijk de link tussen de gegeven leerstof en uw werksituatie.

Doelgroep

  • Scheepsagenten en expediteurs die zich in deze nichemarkt willen specialiseren.
  • Medewerkers van een logistieke of industriële afdeling die zijdelings met scheepsbevrachting te maken hebben maar meer erover willen weten.

Vereiste kennis

Basiskennis van scheepvaart en de logistieke keten door studie of ervaring.