Online heroriënteringstraject Randstad en Portilog

Paspoort voor succesvolle carrière switch naar de logistiek

Digitalisering en het verplichte thuiswerk door Corona hebben de logistieke sector in sneltreinvaart veranderd. Ook Randstad en Portilog hebben hun heroriënteringstraject voor mensen die een overstap naar deze sector willen wagen aan de nieuwe realiteit aangepast. Het traject ‘Trainee Shipping & Logistics’ is nu volledig online. Het doel is om, van zodra de maatregelen versoepeld worden, de voordelen van online en klassikaal leren te bundelen en er een ‘blended’ opleiding van te maken. Zo blijven Portilog en Randstad zich verder inzetten om de kloof tussen vraag en aanbod van logistieke bediendenprofielen te dichten en de instroom naar de sector te bevorderen.

Je studeert, vind een job en rolt als het ware in een carrière. Soms kom je tot de vaststelling dat je bij de start een foute keuzen hebt gemaakt. Je overweegt om het roer om te gooien. Misschien denk je daarbij in eerste instantie niet aan logistiek, tot je deze boeiende wereld ontdekt. Het is een sector met heel veel kansen en doorgroeimogelijkheden. De sector heeft tijdens de coronacrisis heel goed stand gehouden. Het toenemend aantal vacatures bij Randstad toont bovendien aan dat de logistiek aan de klim uit het Coronadal is begonnen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Overstappen naar een totaal nieuwe sector, zonder ervaring of referenties, lijkt niet evident. Sollicitanten met ervaring hebben bij veel werkgevers nog altijd een streepje voor. Maar met een goede voorbereiding kan je je kansen aanzienlijk verhogen.

Met intensieve heroriënteringstrajecten hebben Randstad en Portilog de voorbije 14 jaar al meer dan 1.500 deelnemers klaargestoomd voor een job in de logistieke sector.
Het succes heeft te maken met de manier waarop beide partners elkaar aanvullen. Randstad zorgt eerst voor een kwalitatieve selectie van de kandidaten voor de verschillende opleidingstrajecten. Die screening peilt de competenties van de geïnteresseerden op het vlak van leergierigheid, flexibiliteit en een hands-on mentaliteit. Portilog neemt vervolgens het praktijkgerichte luik van de mogelijke opleidingen op zich.

De omvorming van de klassikale trajecten naar een online opleiding ‘Trainee Shipping & Logistics’ heeft het succes nog verder versterkt.

Het online ‘Trainee Shipping & Logistics’-traject

Met de voorbereidende e-learnings raak je bekend met haventerminologie. Je kunt deze op eigen tempo volgen. Tijdens 6 interactieve online lessen leer je alles wat je moet weten over zee- en wegvervoer, douane, Incoterms, warehousing, …. Je volgt deze sessies online, in je eigen veilige omgeving en zonder dat je je moet verplaatsen. Hierdoor verhoog je niet alleen je sectorspecifieke kennis maar ook je digitale vaardigheid. Bovendien krijg je een sollicitatietraining en allerlei tips en tricks om succesvol te solliciteren. En via digitale jobdates kom je al tijdens je opleiding in contact met interessante logistieke bedrijven.

Deelnemers aan dit traject hebben staan aan het begin van hun carrière of hebben al een langere loopbaan opgebouwd. Ze hebben vaak een heel andere achtergrond maar na hun opleiding zijn ze helemaal vertrouwd met de logistieke sector. Ze zijn klaar voor hun eerste job transportplanner, manifestbediende, customs medewerker, junior expediteur, …
En door de nieuwe structuur, didactiek en inhoud van het online traject, met meer focus op digitalisering zijn ze meteen ook future proof.

Dit vinden cursisten

De eerste drie online trajecten zijn inmiddels afgerond. De feedback van de eerste deelnemers is positief: de e-learnings leggen een goede basis, lessen zijn dynamisch en interactief en docenten doen ‘goesting’ krijgen om in de logistiek te duiken. En allemaal konden ze nog tijdens de opleiding aan de slag bij een interessant logistiek bedrijf.

Lees hier hoe Ruben Paul Eykens het traject heeft ervaren.

De toekomst is blended

De logistieke wereld is na corona een stuk digitaler geworden en zal dit ook blijven. Voor het traject ‘Trainee Shipping & Logistics’ willen we van zodra de maatregelen versoepelen de voordelen van beide leervormen bundelen door er een ‘blended’ verhaal van te maken. Voorbereidende e-learnings zullen dan afgewisseld worden met online lessen en oefeningen en klassikale bijeenkomsten.

Werkzoekend en zin in een toekomst in de logistiek?
Of werkgever op zoek naar een medewerker met kennis van zaken?

Klik hier voor meer info over het traject en het programma

Neem dan zeker contact met ons op.

  • Randstad Gent: tel. 09 269 98 98, gent_1029@randstad.be
  • Randstad Genk: tel. 089 35 60 65, genk_15339@randstad.be
  • Randstad Herentals: tel 014 28 64 20 , herentals_891@randstad.be
  • Randstad Antwerpen: tel. 03 201 14 90, antwerpen_734@randstad.be
  • Randstad Mechelen: tel. 03 820 52 45, mechelen_741@randstad.be
  • Randstad Brugge, tel. 050 45 62 81, brugge_411@randstad.be
  • Randstad Beveren: tel. 03 750 29 31, beveren_788@randstad.be
  • Portilog: Ivo Geurts, tel. 03 205 18 85, ivo.geurts@portilog.be