Programma Trainee Shipping and Logistics

Incoterms (1 dag)

De deelnemer krijgt inzicht in de 11 gestandaardiseerde handelstermen die de verantwoordelijkheden, de risico’s en de kosten met betrekking tot de levering van goederen tussen verkoper en koper ondubbelzinnig vastleggen.
Aan de hand van oefeningen en kostprijsberekeningen wordt de theorie in praktijk omgezet.

Wegvervoer (3 dagen)

Een belangrijk deel van al het vervoer in Europa vindt plaats over de weg. In drie dagen tijd maakt de deelnemer kennis met alle aspecten kennen die hierbij komen kijken. Van verschillende soorten materieel, overeenkomsten en documenten tot aansprakelijkheden en juridische aspecten.

Overige vervoersmodi: spoor, binnenvaart en zeevracht (3 dagen)

Ook andere vervoersmodi komen aan bod. Voor elk transport modi worden de specifieke kenmerken en nodige documenten uitvoerig toegelicht. Aan de hand van een internationale verkoop aan het begin van de opleiding wordt een tijdslijn voor planning en transport gecreëerd. Daarbij worden alle types lading en transporten besproken, samen met de bijhorende documenten.

Douane (2 dagen)

Een minimale kennis van douanezaken is dan een basisvereiste voor succes in de internationale handelswereld. Gedurende 2 dagen krijgt de deelnemer inzicht in de vele douanetechnische elementen in het kader van de internationale handel.

Suppy chain en warehousing (3 dagen)

Gedurende drie dagen wordt de deelnemer ondergedompeld in de wereld en specifieke terminologie van de supply chain. Daarbij worden alle aspecten van de logistieke keten belicht: van magazijnoperaties, -beheer en kostprijsberekening, tot EDI en douane-entrepots.
Ook tijdens deze sessies wordt theorie aan de gelinked door middel van oefeningen.