Ik heb mij ingeschreven voor een webinar, en nu?

U heeft zich ingeschreven voor een van onze online opleidingen.

U ontvangt van mijn.portilog.be een bevestiging van uw cursusinschrijving

Wat moet u doen?

STAP 1: Log in op www.portara.be

De logingegevens voor www.portara.be ontvangt u via mail.
Indien u uw wachtwoord bent vergeten, volg de instructies op deze pagina

STAP 2: Klik op de BigBlueButton activiteit

Onder het onderdeel Lesmoment (+ herexamen) klikt u op de webinar link. Deze herkent u aan het symbool met een ‘b’. Daarna klikt u op deelnemen.
U hoeft niets te installeren. De webinar is raadpleegbaar via uw Google Chrome browser.

STAP 3: Audio, microfoon en camera instellen

U kan kiezen of u via microfoon deelneemt of enkel wenst te luisteren. We raden u aan om aan de audio deel te nemen via uw microfoon. Zo heeft u tijdens de webinar alsnog de keuze om deze in- of uit te schakelen.

Als laatste wordt u gevraagd een echotest uit te voeren. Spreek een paar woorden. Wanneer je jezelf hoort klik je op ‘Ja’.

STAP 4: Neem deel aan webinar

Uw microfoon staat automatisch uitgeschakeld. Wanneer u wenst te spreken, schakelt u deze in door op het microfoonsymbooltje te klikken.

Aanbevelingen voor optimale webinarervaring

Tenzij de docent anders beslist, raden we u aan om uw camera en microfoon tijdens de webinar uit te zetten om storing te vermijden.

Uw vragen kunt u aan de docent stellen live via de chatruimte in de webinar, of nadien via het forum op Portara. Gebruik daarvoor het emailadres dat u bij aanvang van de les wordt meegedeeld. Het antwoord ontvangt u in dit geval op een later moment.

Kijk alvast onderstaand filmpje wanneer je benieuwd bent naar BigBlueButton

STAP 5: Examen

Tenzij anders vermeld op uw bevestigingsmail, wordt uw opleiding afgesloten met een digitaal examen via uw persoonlijke account op het online leerplatform Portara. U vindt er de richtlijnen die u moet volgen voor een geldig examen.

Terug naar overzicht